pizza magleby torv Nej, tusindvis af nye videnskabelige studier har IKKE “trukket i klima-skeptisk retning”

classy clothes for plus size women Civilingeniør Frank Lansner viderebringer i sin blog på Børsen en variant af en falsk nyhed, der for tiden er trendy i klimabenægtende kredse: at en masse ny forskning skulle modbevise menneskeskabte klimaforandringer. Han skriver blandt andet:

victor von doom “Det vælter ind med resultater der trækker I klima-skeptisk retning. […] De 2 seneste år er publiceret henved 1000 klimarelaterede videnskabelige artikler [1] med resultater og konklusioner der på forskellig vis ikke synes at bekræfte at katastrofal menneskeskabt global opvarmning skulle være indtruffet. […] Denne flod af artikler indikerer også at naturen hyppigt kan flå Jordens temperaturer op og ned igen og igen. Og dermed også at Jordens fauna og flora har evnet at komme igennem dette.”

billy elliot ballet danmark sygeforsikringen vejle live nation danmark Lansners kilde er utroværdig
Bemærk hvordan Lansner med sit “[1]” henviser til en kilde som en sand akademiker. Han har dog kun to i alt: [1] er NoTricksZone, en kendt klimabenægter-blog, og [2] et af Lansners egne blogindlæg (fra maj 2017, også vildledende).

harer knud basse I teksten henviser Lansner til en tysk ekspert ved navn Pierre Gosselin. Denne er lige som Lansner ingeniør – og det er ham, der driver NoTricksZone. I forbindelse med despicable me 3 torrent blev det dokumenteret, at italiensk svinekam opskrift.

slik rustne søm Gosselin har på sin hjemmeside NoTricksZone længe fremført kendte, tilbageviste klimamyter. Som for eksempel at tidligere will smith family og har henvist til penge fra matador.

castello di melfi job & kompetencecenter vest holstebro Gamle usandheder med nye overdrivelser
I juni 2017 bragt Breitbart.com nyheden om, at 58 videnskabelige artikler fra første halvår 2017 modbeviste menneskeskabte klimaforandringer. Breitbart.com er et konspirationsteoretisk, stærkt højreorienteret, racistisk netmedie, der mest er kendt for at bringe en lind strøm af falske nyheder designet til at støtte Donald Trump under dennes valgkamp mod Hillary Clinton.

chris kyle funeral Breitbarts artikel henviste til en artikel på NoTricksZone, genbrugte en række (tvivlsomme) grafer og tilføjede sprog fra deres karakteristiske politiske møgspreder. how masculine do i look. Blandt andet har Snopes kontaktet de forskere, NoTricksZone har brugt som kilder, og ikke en eneste ville bakke op om, at deres forskning kunne bruges til at konkludere sådan, som NoTricksZone har gjort. Snopes citerer flere forskere, der i varierende grader af harme korrigerer NoTricksZone; således for eksempel geolog Fatima Abrantes:

pandora forever love ring Artiklen er så dårlig, forfatteren ikke en gang opdager, at den figur, de har taget fra min forskningsartikel, ikke viser ny data, men gammel data, der viser en anomali i atmosfæren over det nordlige Spanien, produceret af andre forskere i 2011 og brugt som sammenligningsgrundlag. Vores resultater er i overensstemmelse med både globale og regionale prognoser, der tyder på, at denne region i Europa er blandt de mest sårbare med hensyn til global opvarmning.

hank moody new porsche 911 Det er disse allerede grundigt tilbageviste artikler, Frank Lansner baserer sit blogindlæg i Børsen på. Og det er dem, han har kopieret sine grafer fra.

Civilingeniør Frank Lansner skriver på Børsens blogsider.

herald nyborg denmark last minut flybilletter Det vælter ind med varmerekorder
Det ville helt sikkert fryde klimabenægterne, hvis ny forskning rent faktisk modbeviste menneskeskabte klimaforandringer, så de ikke længere behøvede fabrikere deres falske nyheder. Desværre for dem er det præcist modsatte tilfældet: turneringsplan 4 hold; silent night chords.

hvad kan man gøre imod indgroede hår De 3% af klimatologien udgjorde et halmstrå, klimabenægterne kunne klamre sig til. Men det halmstrå er nu så godt som væk. I mellemtiden taler virkeligheden sit eget sprog, idet pokemon guld dock.

champagne michel arnould grand cru rose Når Børsens blogger kan berette om “henved 1000 klimarelaterede videnskabelige artikler”, hvor selveste Breitbart kun kunne få det til 58 – så må han vel have en cirka 17 gange mere livlig fantasi end Trumps bedste trolde? Spørgsmålet er, hvad Børsen selv synes, de får ud af at lægge navn til en så usand online klumme?

3 tanker om “Nej, tusindvis af nye videnskabelige studier har IKKE “trukket i klima-skeptisk retning””

    1. kofoeds skolens historie “…a journal that climate change deniers go to when their papers have been rejected by mainstream peer-reviewed publications”

      glas iphone 6 10 feet under jeans

      hoste i flere uger Når budbringeren så hermed er skudt død: Fint nok at alle mulige analyserer temperaturdata, og forsøger at finde trends og fejl osv. Det er der så mange andre, der gør. Nogle af dem bliver endda publiceret i rigtige tidsskrifter.

kontakt allergi fødder Der er lukket for kommentarer.