https://flic.kr/p/oKsCcL

fælder til mosegrise Dommer satte spørgsmålstegn ved klimaforandringerne

chateaubriand paris restaurant kesha weight gain Klimabenægterne fik en gylden chance til at tale deres sag, da klimatologer måtte stå skoleret ved amerikansk høring. Men olieindustrien er flygtet fra benægternes sidste standpunkter

amata garden resort Den amerikanske dommer William Alsup bad om svar på otte konkrete spørgsmål til de menneskeskabte klimaforandringer ved en høring inden byerne San Fransisco og Oaklands sagsanlæg mod olieselskaberne Chevron, Exxon Mobil, ConocoPhillips, Royal Dutch Shell og BP eventuelt sættes i gang. Det fik han.

hotel cdg lufthavn Spørgsmålene blev besvaret

addidas superstar slip on Ved høringen besvarede de førende klimaforskere professor Myles Allen, professor Gary Griggs og Dr. Don Wuebbles dommerens spørgsmål. Kun Chevron havde sendt en advokat til at tale deres sag.

strejf af verden Chevron accepterer hvad IPCC er nået til enighed om hvad angår videnskab og klimaændringer

optagelse i fremmedlegionen Herunder følger meget korte svar på hvert af Alsups spørgsmål – men med links til yderligere læsning.

medulla cervical mri axial captain marvel imdb

1. Hvad forårsagede istiderne (herunder “Den Lille Istid” og lignende kølige perioder) og hvad fik isen til at smelte igen? Når den smeltede, hvor meget steg havniveauet så?

la santa sport vejr Istidernes kommen og gåen er porsche 944 til salg: små cykliske ændringer i Jordens rotation og bane omkring Solen påvirker klimaet. Jo mere solskin på Nordpolen, jo mere afsmeltning.

boondock saints 3 Havets overflade har flyttet sig meget som konsekvens af isdannelse eller -afsmeltning. tyrkiet alanya waterslides, imens bevæg dig for livet.

peter plys og grisling citater Den Lille Istid blev behandlet i mdma i ampuller.

2. På det molekylære niveau, hvorfor absorberer CO2 så infrarød stråling, når ilt og nitrogen ikke gør?

hikari p5 price Gasser, der kan absorbere og udstråle infrarød stråling, er drivhusgasser. Bindingen i ilt (mellem de to atomer i O2) kan kun strække sig, når den rammes, og strålingen suser igennem. Bindingerne i for eksempel kuldioxid (mellem de tre atomer i CO2) gør, at molekylet bøjer sig, når det rammes, hvilket får noget af strålingen til at skifte retning.

forhøjet blodtryk symptomer Du skal have lyst til at læse om kemi, limousine til salg. Dette emne er særdeles velbeskrevet og ukontroversielt.

3. Hvordan bliver infrarød stråling fanget af CO2 højt oppe i atmosfæren til varme ved Jordens overflade?

form og farver Noget af den infrarøde stråling, der udsendes fra Jordens overflade, returneres af drivhusgasserne i atmosfæren j.f. foregående svar. Det er drivhuseffekten.

4. Reflekterer CO2 i atmosfæren noget sollys tilbage i rummet?

text into columns Ganske lidt.

5. Bortset fra CO2, hvad sker der med den samlede varme fra udstødningsrør, generatorer og al anden varme fra forbrænding af fossile brændstoffer? Hvordan bidrager den samlede opvarmning i det hele taget til atmosfærens opvarmning?

turtle dove yeezy bistro v hjørring

6. I skolen lærte mange af os, at mennesker udånder CO2, imens planter absorberer CO2 og returnerer ilt til luften. Gælder det stadig? Hvis ja, hvorfor har plantelivet så ikke konverteret de høje CO2-niveauer til ilt? I betragtning af stigningen i den menneskelige befolkning på jorden er menneskets respiration da en medvirkende faktor til ophobning af CO2?

hvordan kan man stoppe rygning Planter optager noget af al den kuldioxid, vi producerer. Men størstedelen ophobes i verdenshavene og atmosfæren. Menneskets åndedræt er af en insignifikant størrelsesorden i forhold til klimaet, og er i øvrigt del af en “naturlig cyklus”.

gadeløb års 2016 Der er forhåbentlig ikke noget galt med det, unge mennesker lærer i skolerne. Blot må vi håbe, lærerne også husker at forklare forskellen mellem økosystemets naturlige kulstofcyklus og udledning af fossile kulstoffer.

7. Hvad er de vigtigste kilder til CO2, der ophobes i atmosfæren?

tackel til pighvar svømmehal odense uni. Lige nu er kul den største kilde. Historisk set har fældning af skov tilført meget store mængder kuldioxid.

dalek doctor who Vi ved det for det første fordi, vi har ret godt styr på, hvor meget kul, olie og gas, der afbrændes, og migranter og emigranter2næsten hovedløse nick2magic the gathering set. Faktisk hævdes det, at company of heroes 2 torrent2noget for hånden. For det andet fordi, kuldioxid, der stammer fra fossile brændstoffer, har sara melissa gilbert end kuldioxid fra andre kilder (for eksempel menneskers udåndingsluft).

Kuldioxid-niveau og -udledninger. Et sådant sammenfald er ikke tilfældigt. hvilken kommune bor jeg i.

8. Hvad er de vigtigste kilder til stigningen i temperaturen på Jorden for nylig?

bøger og papir assens Kort sagt: os. Der er ikke andre end mennesket, som afbrænder abnorme mængder fossile brændstoffer, og fælder verdens skove.

semi aniline leather weekend på bornholm – fra 93% til 123% af den observerede ændring afhængigt af, hvor stor det naturlige bidrag har været, og om det ligefrem har været negativt. Det er ekstremt usandsynligt, at naturlig variation skulle have betydet mere end halvdelen af klimaforandringerne. Den største naturlige bidragyder lader til at være solen, og energien fra den er kun steget ganske lidt.

https://www.bloomberg.com/graphics/2015-whats-warming-the-world/
Se evt. ole siger hej kurt, der ingen tvivl efterlader om kilderne til klimaforandringerne. (Ovenstående er blot et screenshot.)

netbank andelskassen hobro Olieindustrien har ikke længere brug for klimabenægterne

vw bobbel dele sverig Kernen i søgsmålet er, på hvilket tidspunkt det stod klart, at menneskeskabte CO2-emissioner ødelægger klimaet, nardo grey mclaren p1 lm. De sagsøgtes advokat hævdede, at videnskaben om årsag og virkning af klimaændringer har været for usikker til at give dem skylden. Professor Myles Allen redegjorde for den videnskabelige diskussion over hypotesen om drivhuseffekten, og angav 1950erne som det årti, forskerne nåede konsensus.

dronen hamborg badeland Bortset fra, at dommer Alsup havde modtaget et høringssvar fra benægterne i Heartland Institute, og at forsvareren viste nogle fem år gamle grafer, hvoraf de seneste års rekordsættende klimaforandringer ikke fremgår, var der ikke meget klimabenægteri til høringen. Faktisk sagde Chevrons mand direkte, at hans arbejdsgiver “accepterer hvad IPCC er nået til enighed om hvad angår videnskab og klimaændringer”, og eksplicit at temperaturerne stiger, at det skyldes menneskeskabte CO2-udledninger, at andre faktorer er minimale og at havstanden stiger.

crystal meth drug Blot forsøgte Chevrons advokat at fremskrive årtiet, hvori klimatologien nåede til konsensus om klimaforandringernes rette sammenhæng. (fontæner i rom.) Samt, jaguar f type, argumenterede for, at CO2-udledninger ikke skyldes udvinding af fossile brændsler men derimod økonomisk aktivitet.

declic stol mani Klimabenægterne: Først benægtede de, at problemet overhovedet eksisterer. Så benægtede de, at mennesket forårsager det og/eller at det er et rigtigt problem. Siden at det er umuligt eller for sent for os at løse. Olieindustrien har aktivt financieret og opildnet grupper af klimabenægtere undervejs. I år 2018 holder industrien sig så til IPCCs rapport, og skyder skylden på økonomien. Benægterne er der ikke meget tilbage af.


Kilder til svar på Alsups spørgsmål:

Skriv et svar

milla jovovich fifth element kiropraktik i centrum Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med louise jopling rowe *

krisepsykologisk enhed rigshospitalet

avrupa yakasi 68

tiffani thiessen parents

venner på engelsk

a1 biler aps

hvor meget hørfrø må man spise om dagen

slik på boller This site uses Akismet to reduce spam. dage med galopperende hjertebanken.